Přerov/ Proluku v Bratrské ulici v Přerově čekají stavební úpravy, které „spolknou“ zhruba milion a čtvrt. „Jde o místo v centru města, které vypadá ostudně. Vzniklo tu poté, co byl zbourán dvoupodlažní dům, v němž naposledy sídlila cestovní kancelář,“ vzpomněl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Ihned po demolici řidiči místo využili k parkování – a využívají ho dodnes.

proluka2

Zemina, částečně zasypaná stavebním recyklátem, bláto, výmoly, kaluže, náletové dřeviny, nevyužívána trafostanice, stěna s opadanou omítkou, zkorodovaný vlnitý plech – taková je teď realita neoficiálního parkoviště, které je na dohled od centrálního náměstí. Radní města ho chtějí zkulturnit – a posuzovali dvě varianty, které by měly lokalitě vtisknout přívětivější tvář. „Levnější varianta počítala pouze se štěrkovým povrchem. Druhá možnost spočívala ve vydláždění plochy – a pro tuto variantu zvedli radní ruku,“ řekl Pavel Gala z odboru rozvoje přerovského magistrátu. Kromě předláždění dojde i ke zbourání trafostanice, opraveno a nově omítnuto bude obvodové zdivo, nahrazen má být i zrezivělý vlnitý plech.

„V současné době pracujeme na projektové dokumentaci. Musíme zajistit územní rozhodnutí a stavební povolení. Vzhledem k tomu, že se lokalita nachází v ochranném pásmu městské památkové zóny, je nutné získat i stanovisko orgánu státní památkové péče,“ uvedla architektka města Klára Koryčanová.

Foto: Takto v současné době vypadá proluka v Bratrské ulici.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..