Primátor Petr Měřínský svolal v úterý 13. října přerovský krizový štáb. Na pořadu dne byl domov pro seniory, výuka dětí zdravotníků  i mateřské školy.

MATEŘSKÉ ŠKOLY

Všechny mateřské školy v Přerově zůstávají nadále otevřeny. Jedinou výjimkou je mateřská škola v místní části Lověšice, která je na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice uzavřena od 12. do 18. října. Důvodem uzavření je pozitivní test na koronavirus u jednoho ze zaměstnanců.

NA ZŠ SVISLE BUDE PROBÍHAT VÝUKA PRO DĚTI ZDRAVOTNÍKŮ A DALŠÍCH ZAMĚSTNANCŮ Z PRVNÍ LINIE

Všechny školy by podle platných nařízení měly být uzavřeny. Pro děti od tří do deseti let, jejichž rodiče jsou zdravotníci nebo jiní zaměstnanci krizové infrastruktury, bude otevřena ZŠ Svisle, a to vždy od pondělí do pátku. „Zabezpečili jsme provoz dvou skupin po maximálně třiceti dětech. K dispozici jim budou dvě vychovatelky a dvě asistentky pedagoga. Děti školního věku tam budou vést samostatnou distanční výuku,“ uvedl náměstek pro školství Petr Kouba.

DOMOV PRO SENIORY SE PRO NÁVŠTĚVY UZAVÍRÁ, SENIOR TAXI NEBUDE JEZDIT DVA TÝDNY

Přerovský domov pro seniory bude znepřístupněn návštěvám. Rodinní příslušníci se po domluvě mohou se svými blízkými spojit pomocí videokonference. Magistrát také od 12. října pozastavuje provoz služby Senior taxi, důvodem je prevence ochrany zdraví seniorů.

MĚNÍ SE ÚŘEDNÍ HODINY MAGISTRÁTU

Přerovský magistrát nyní funguje v omezeném režimu. Klienti budou odbavováni buď v pondělí dopoledne – od 8 do 13 hodin, nebo ve středu odpoledne – od 12 do 17 hodin. Magistrát vyzývá klienty, aby co nejvíce využívali online objednávkový systém pro agendy občanské průkazy, řidičské průkazy, cestovní pasy a registr vozidel. Pro již objednané klienty jejich termíny platí. „V pondělí a ve středu je možné vyřizovat záležitosti jak po předchozí objednání, tak bez něj. V ostatních dnech, tedy v úterý, ve čtvrtek a v pátek, budou odbavováni pouze objednaní klienti,“ řekl tajemník Petr Mlčoch. Jedinou výjimkou z tohoto režimu je ztráta občanského průkazu. Kapacita objednávkového systému byla navýšena, a pokud bude volné místo, mohou si klienti zarezervovat termín i v aktuální den. Doplněna byla i možnost zrušení objednávky. „Správní poplatky je možné zaplatit v pokladně, a to buď v hotovosti či kartou. Nově mohou lidé k platbám využít i platbomat, který je v prvním patře úřadu na Masarykově náměstí 16,“ doplnila vedoucí odboru Jitka Kočicová, která zároveň připomněla, že v každé budově magistrátu je návštěvníkům k dispozici dezinfekce.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..