Novou halu, jejíž stavba vyšla na téměř 60 milionů korun, přijeli v pátek 25. září slavnostně otevřít i hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a jeho náměstek pro oblast investic Jiří Zemánek.

Střední škola tak nyní disponuje moderní budovou pro servis a údržbu zemědělské techniky. „Je to už nějaký pátek, kdy jsem studoval na zemědělce, ale o takovém zázemí se nám tehdy ani nesnilo. Věřím, že to kluci ocení, protože si vybrali poctivé a užitečné řemeslo,“ řekl hejtman Okleštěk.

V jednopodlažní hale o rozměrech 53 x 17 metrů jsou k nalezení 3 učebny odborného výcviku, prostor pro mytí techniky s čistírnou odpadních vod, místnost pro učitele a instruktory a sklad pomůcek. Se stavbou škola začala v roce 2019 a zkouladováno by mělo být letos v říjnu, což je o měsíc dříve, než jak bylo původně plánováno.

„Podpora řemeslných oborů je pro kraj prioritou. I tento projekt dokazuje, že nejde o prázdnou frázi, nýbrž o strategii, se kterou to myslíme vážně a která má výsledky,“ dodal náměstek Jiří Zemánek.

Otevřením nové haly dojde k faktickému sloučení Zemědělské školy Přerov a Zemědělského učiliště v Lipníku nad Bečvou. Od roku 2009 v  Lipníku zůstávaly pouze tři dílny, kam dosud dojíždějí učni oboru „Opravář zemědělských strojů“.

Uvolněný prostor před halou bude sloužit k výcviku autoškoly řidičských skupin T, B, C, dále pro nácvik práce se zemědělskou technikou, případně pro výstavy a prezentaci zemědělské techniky. Zelené pásy budou fungovat jako výběhy pro školou chovaná zvířata (ovce, kozy, koně)

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..