Restaurace v Městském domě zeje  už od března prázdnotou. A to i přesto, že se jedná o velice lukrativní prostory v jedné z nejvýznamnějších budov v centru města. Čím to, že se městu nedaří sehnat zájemce?

Při posledním pokusu o nalezení vhodného vedení restaurace se přihlásil pouze jediný zájemce. Ten však chtěl mít restauraci otevřenou pouze na obědy, tedy od 11 do 14 hodin. Radní s tímto návrhem nesouhlasili, nechtěli, aby se z restaurace stala „závodní jídelna“. „Chceme nalézt restauratéra, který místo povznese – nejen někoho, kdo povede jakousi údržbu,“ nastínil primátor města Přerova Petr Měřínský. Proto byl také ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova pověřen inzercí nabídky k pronájmu v rámci ČR.
„Inzeráty jsou nachystané, kampaň se rozjede v pátek 21. srpna. Přes léto jsme navíc udělali úpravy v kuchyni, aby nový nájemce měl veškerý komfort,“ potvrdil ředitel KISu Jaroslav Macíček.

Jak to ale bude s občerstvením na kulturních akcích, které se pravidelně v Městském domě konají? Nemusíte se bát, o hladu a žízni nebudete. Co se týče kulturních akcí, bude pro návštěvníky v provozu kavárna. A pokud si bude chtít kdokoli v Měšťáku objednat svatbu či jinou oslavu, bude pro něj podle ředitele Macíčka zajištěna cateringová firma.

Kulturní a informační služby města Přerova provozovaly restauraci v Městském domě od roku 2014 do roku 2018. Podnik však nebyl výdělečný a na jeho provoz město ročně doplácelo zhruba milion a půl. Od ledna roku 2019 měl restauraci v pronájmu Hotel Jana. Smlouva byla podepsána na 5 let, společnost však v nájmu setrvala pouze po jednu čtvrtinu této doby.

Samotným Přerovanům se fakt, že je restaurace zavřená, příliš nelíbí. Jedním dechem však někteří dodávají, že restauraci často nenavštěvovali. „Bohužel máme zkušenosti s tím, že lidé by sice chtěli, aby tu byla odpovídající nabídka, která by lákala hosty do centra města, ale z druhé strany do Městského domu mnozí ani nechodili – a když nedáme restauratérům vydělat, nemůžeme čekat, že budou v prázdném podniku platit kuchaře a obsluhu. Jestli se nový nájemce najde a udrží, to bude záležet i na lidech,“ zakončila vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

Městský dům stojí na náměstí TGM už od roku 1897 a řadí se mezi nejvýznamnější a nejoblíbenější budovy ve městě. Pravidelně se zde konají nejrůznější kulturní akce – plesy, koncerty, divadelní představení. Hosté mohou využít 80 míst v restauraci, 20 v salonku a 30 v kavárně, sál je pak určen pro 410 návštěvníků a na balkóně je 120 míst ke stání.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..