Nemyslete na koronavirus, přijďte si užít hudbu na přerovský festival – těmito slovy lákají organizátoři na tradiční Československý jazzový festival, který proběhne v Městském domě ve dnech 22. – 24. října. Vzhledem k nepříznivé světové situaci v tomto ročníku není možné přivítat hvězdy z celého světa, můžete se však těšit na zvučná jména z Česka, Slovenska či Německa.

Festival zahájí slovenský trumpetista Juraj Bartoš s All Stars Bandem, v němž se po delší době sejdou Jiří Stivín, Emil Viklický, a jubilanti František Uhlíř (70) a Josef Vejvoda (75). Kromě toho se Juraj Bartoš bude starat o zábavu každý den festivalu vždy po hlavním koncertě, a to jako člen kapely Rhythm Desperados.

Kvůli koronaviru musel své roční turné zrušit varhaník Ondřej Pivec. Původně měl svůj čas trávit na koncertech s Gregory Porterem (se kterým v roce 2017 získal cenu Grammy), místo toho však pracuje na svém „Ondřej Pivec Projectu“, který nám v premiéře představí na festivalovou sobotu.

Festival však nebude jen o jazzu. Závěrečné koncerty každého dne budou v režii známých kapel. Čtvrtek obstará David Koller Band, pátek funková kapela Top Dream Company a v sobotu se můžeme těšit na big band Original Vintage Orchestra pod vedením Petra Kroutila.

Mezi dalšími hosty se představí varhaník Ondřej Kabrna & Flying Hammond nebo saxofonista Luboš Soukup, v jehož kapele hraje přerovský rodák Marek Urbánek. Další rodák, Vít Pospíšil, je aranžérem a kapelníkem souboru Tribute to Head Hunters.

Jako pomyslná třešnička na dortu pak na festivalu vystoupí slavný Banjo Band Ivana Mládka.

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..