V Přerovských ulicích přibudou ještě letos kontejnery na elektroodpad. Nové popelnice dodá do firma ASEKOL, která se zabývá sběrem drobného elektrozařízení a s městem dlouhodobě spolupracuje.

Červené kontejnery na elektroodpad se prozatím nachází jen v pěti přerovských lokalitách, a to v ulicích Budovatelů 7, Jasínkova 1, Kopaniny 12, Durychova 24 a Purkyňova 14.  V budoucnu by jich však mělo přibýt dalších sedm. „Konkrétně budou stát před domy na adresách: Bratrská 38, Na Odpoledni 13, Sokolská 7, Kozlovská 47, Želatovská 13, Jižní čtvrť III/1 a Ztracená 1,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Do těchto kontejnerů, které zdarma dodala společnost ASEKOL, patří  například baterie a drobná elektrozařízení jako jsou například kalkulačky, rádia, počítačové vybavení, menší kuchyňské spotřebiče, telefony, elektronické hračky a podobně. „Speciální červené nádoby od této společnosti máme ve městě už od roku 2010 a za posledních pět let do nich Přerované nasbírali 60 tun elektroodpadu,“ zdůrazňuje vysokou míru jejich využívání Hedvika Pospíšilová z přerovského magistrátu.

Přerov se řadí k městům, které si zakládají na tom, že třídí odpad – a pořizováním nových nádob se stále služba zefektivňuje. V nedávné době do dvaadvaceti přerovských lokalit přibyly také kontejnery na kovový odpad, s kterým tak občané již nemusí do sběrného dvoru.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..