Celkem 24 zaměstnavatelů a 15 škol se představí na 5. ročníku Burzy práce a vzdělání v Přerově. Akce probíhá dnes v prostorech Hotelu Jana od 9.00 do 16.00 hodin. Burza práce a vzdělání je určena všem, kteří se na vstup na trh práce teprve připravují, ale také těm, kteří hledají práci nebo uvažují o změně profese či vhodné rekvalifikaci.

Na každém ze stánků budou zaměstnavatelé poskytovat informace týkající se náplně práce u jednotlivých profesí, požadavků na vzdělání, postupů při zapracování nových zaměstnanců (např. v případě absolventů), možností profesního rozvoje, benefitů nebo třeba firemní kultury. V návaznosti na požadované vzdělání pak návštěvníci mohou kontaktovat zástupce středních odborných a vysokých škol a probrat s nimi podmínky studia, nabízené rekvalifikace nebo získat bližší informace o zázemí školy.

Nedílnou součástí akce bude i poradenství, které návštěvníkům poskytnou specialisté Úřadu práce ČR. Zájemci se od nich mimo jiné dozví, jak správně napsat životopis či motivační dopis, jaké šance mají na trhu práce v rámci jejich současné kvalifikace a praxe nebo jak jim může ÚP ČR pomoci prostřednictvím nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti a poradenských služeb.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..