Festival Hudební léto na hradbách je už definitivně za námi. Milovníci dobré muziky se však mohou těšit na další hudební akci. Už tento víkend se koná festival Blues nad Bečvou. Svým pátečním koncertem v restauraci Pivovar jej zahájí místní kapela Mothers Folow Chairs.

„Letos bude koncert výjimečný. Velkolepá oslava dvacetin Mothers Folow Chairs nabídne průřez celou historií života kapely. Vzpomínat budeme nejen na skladby, ale postupně se na pódiu vystřídá většina muzikantů, kteří během let kapelou prošli,“ slibuje předseda pořádajícího Nadačního fondu Blues nad Bečvou Pavel Ondrůj.

Sobotní  hlavní část pod širým nebem se uskuteční na prvním nádvoří Pivovaru Zubr. Program bude startovat v pravé poledne. „Návštěvníci s námi mohou společně poobědvat, a to za zvuku bubnů. V rámci festivalu se totiž uskuteční i bubenický workshop. Toho se mohou zúčastnit všechny věkové skupiny, začínající mladí bubeníčci až po ostřílené hráče na bicí. Jakékoli nástroje tohoto typu si mohou přinést sebou ke společnému hraní,“ zve Pavel Ondrůj.

Hodinu po skončení workshopu nabídne festival první hvězdu – díky projektu El Boudani Mus Bandu se příchozí zaposlouchají do kořenů bluesové muziky. Následovat bude ve 14.30 hodinka mladých talentů, kdy dostanou prostor mimo jiné i žáci přerovské ZUŠky.

Na 16. hodinu zařadili pořadatelé českou kapelu Screwballs Rockabily. Po ní podium v 17 hodin obsadí akustické duo Jiří Míža a Rosťa Orság. Od 18 hodin se příznivcům hutné syrové rockové a zároveň melodické muziky představí polská kapela  Lukasz Drapala & Chevy.

„Vyvrcholením  festivalu bude americká blues soulová zpěvačka Wanda Johnson se svým bandem, jejíž široký repertoár s přesahem do gospelu nebo R&B pohladí posluchače po duši,“ dodal Ondrůj. Závěr celého festivalu bude po 21. hodině patřit opět v prostorách restaurace Pivovar české kapele Band of  Heysek.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..