Do budovy bývalé „zdravky“, ze které se loni musela odstěhovat hranická střední zdravotnická škola, se znovu vrátí studenti. Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk, primátor města Přerova Petr Měřínský, arcibiskup Jan Graubner a předseda představenstva společnosti AGEL Aleš Herman v pondělí podepsali memorandum, ve kterém se zavazují k podpoře vzniku vyšší odborné školy, která v Přerově nabídne další vzdělávání zdravotním sestrám.

Otevření VOŠ plánuje společnost AGEL od školního roku 2020/2021. Škola nabídne nejen vzdělání, ale také možnost následného uplatnění absolventů přímo v přerovské nemocnici nebo v některém z dalších zařízení této společnosti. „Podpora ze strany kraje, města i olomouckého arcibiskupství mne velmi těší. Naším společným cílem je poskytovat kvalitní zdravotní péči. A to bez vzdělaného personálu není možné,“ uvedl Aleš Herman, předseda představenstva společnosti AGEL.

Pomocnou ruku společnosti AGEL při zřizování nového vzdělávacího zařízení přislíbilo také hejtmanství Olomouckého kraje, město Přerov a olomoucké arcibiskupství. „Jsme připraveni investovat desítky miliónů korun například do lepšího vybavení zdravotnické záchranné služby nebo oprav nemocničních oddělení,“ objasnil hejtman Ladislav Okleštěk, jak bude vypadat podpora ze strany hejtmanství.

Do projektu se zapojilo i město Přerov. To je vlastníkem objektu bývalé zdravotnické školy. „Nás mrzelo, že byla v Přerově zrušena pobočka Střední zdravotnické školy Hranice, která sídlila na náměstí Přerovského povstání. Teď bude budova opět sloužit budoucím zdravotníkům – a my jsme rádi, že naše jednání vedla k tomuto výsledku,“ sdělil primátor Přerova Petr Měřínský. Pomoc se zajištěním chodu VOŠ nabídlo také olomoucké arcibiskupství, které zajistí pomoc při duchovní formaci a etické výchově studentů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..