Ke startovní čáře míří Mobilní Rozhlas – komunikační platforma, která má dopomoci Přerovanům k lepší informovanosti. Od prvního dubnového dne mohou dostávat ty nejčerstvější informace z Přerova a jeho místních částí, a to přímo do svých chytrých mobilů nebo mailových schránek. Už teď se mohou do systému registrovat – a to buď přes webovou stránku www.prerov.mobilnirozhlas.cz nebo přes mobilní aplikaci Zlepšeme Česko.  Kdo se stane součástí sítě Mobilního Rozhlasu, tomu už neunikne žádná podstatná zpráva.

„Uživatelé budou informováni třeba o blížícím se nebezpečí, blokovém čištění, odstávkách, poruchách, výpadcích energie, uzavírkách silnic, o ztracených věcech i zvířatech. Dozví se výstupy z rady města, jaký kulturní program je čeká, nebo kam mohou o víkendu vyrazit za zábavou. Každý si může zvolit okruh informací, které ho zajímají,“ uvedl přerovský primátor Petr Měřínský. Občané, kteří se zapojí do Mobilního Rozhlasu, budou mít jedinečnou možnost poukázat i na nepořádek v ulicích města, na černé skládky, poškozený veřejný majetek a další věci, které je v ulicích rozčilují. Stačí, když daný problém vyfotí přes aplikaci Zlepšeme Česko – a snímek se už dostane do rukou těm, kteří se o nápravu postarají.

„Aplikaci už používá přes 500 obcí a měst, včetně hlavního města. Zajímavostí pro Přerovany může být to, že celý systém vymyslel jejich rodák Ondřej Švrček,“ doplnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Ten zároveň připomněl, že až se celý systém zaběhne, může ho město využít i pro vytváření jednoduchých minireferend a průzkumů, na základě nichž bude možné v reálném čase konzultovat některá rozhodnutí s občany a plánovat další kroky. Mobilní Rozhlas přijde město v prvním roce na 167 tisíc korun, v dalších letech se bude poplatek pohybovat okolo sto tisíc ročně.

Kdo si nebude vědět rady s registrací, může se s žádostí o pomoc obrátit na Janu Pivodovou z přerovského magistrátu (jana.pivodova@prerov.eu, 581 268 205).

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..