Přerované, kteří rádi navštěvují místní farmářské trhy, si už teď mohou do kalendáře zaškrtnout sedm termínů. Trhy na Masarykově náměstí budou 14. března, 18. dubna, 16. května, 13. června, 12. září a 10. října. Na čtvrtek 24. října pak připadne větší, dušičkový jarmark.

„Pro Přerov organizuje tyto trhy Okresní agrární komora a my jsme se dohodli s jejich zástupci, že stánky budou otevřeny od 10 do 17 hodin – tedy o hodinu déle, než tomu bývalo zvykem,“ konstatoval přerovský primátor Petr Měřínský. Příznivci farmářských trhů se mohou těšit na celou řadu domácích výrobků – uzeninu, pečivo, ovoce a zeleninu, džemy, med, medovinu, mléčné výrobky z kravského, kozího i ovčího mléka, koření, bylinné sirupy, rukodělné výrobky, dekorace a květinové vazby.

„Často se nás i v minulosti občané ptali, proč se trhy nekonají třeba o víkendu, nebo proč nejsou prodejci ve stáncích až do večerních hodin. Odpovědí je, že farmáři právě v sobotu či v neděli prodávají v místech, které jsou pro ně větší zárukou výdělku. Vstřícným krokem je prodloužená doba do 17 hodin – a uvidíme, jestli to ovlivní kupní sílu,“ doplnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Obchodníci se nechali v minulosti slyšet, že je Přerované sice kritizují, že své stánky zavírají ještě před ukončením trhů – ale na druhou stranu mají problém dát jim utržit. A tento problém se netýká jen farmářských trhů, ale i těch vánočních.

Okresní agrární komora pořádá farmářské trhy v Přerově už třetím rokem. Po zkušenosti z prvního roku byly z harmonogramu už vloni vyňaty prázdninové měsíce, které byly z pohledu farmářů problematické. Přerované se ale mohou v srpnu těšit na historický svatovavřinecký jarmark, který se bude tradičně konat na Horním náměstí.

Zdroj: prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..