Restaurace v Městském domě by mohla mít od ledna nového provozovatele. Po třech neúspěšných výběrových řízeních na pronájem teď projevili zájem zástupci přerovského hotelu Jana, kteří by mohli vystřídat v provozování Kulturní a informační služby města Přerova. Jednání o pronájmu restaurace, k níž patří i kavárna, už začala.

            „Restaurační zařízení v Městském domě provozujeme v rámci doplňkové činnost. S ohledem na to, že opakovaně generuje ztrátu, hledali jsme cestu, jak tento trend změnit. Z několika možných řešení byla zvolena možnost pronajmout restauraci cizímu subjektu,“ shrnul ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Ten v těchto dnech a s pověřením rady města jedná s hotelem Jana o podmínkách smlouvy, která by mohla být uzavřena s účinností od 1. ledna roku 2019. Předběžně se počítá s tím, že smlouva by měla být uzavřena na deset let a nájemné by bylo spíše symbolické – ve výši sto korun měsíčně. Nájemce by měl ale povinnost realizovat investice ve výši 5 až 7 milionů korun do interiérů i do obnovy kuchyňských technologií. „Pokud bude smlouva uzavřena, slibujeme si od tohoto kroku eliminaci ztrát. V loňském roce byla ztráta restaurace ve výši 1 milion 173 tisíc korun – a v letošním roce nepředpokládáme, že by byla nižší,“ uvedla vedoucí kanceláře primátora Daniela Novotná.

Kulturní a informační služby města Přerova provozují restauraci v Městském domě od roku 2014, předtím ji spravovala společnost Imit se sídlem v Radslavicích. Městský dům stojí na Masarykově náměstí od roku 1907 a patří k největším a nejvýznamnějším restauračním a zároveň kulturním zařízením ve městě, kde se konají divadla, koncerty i plesy. Jde o architektonicky významnou stavbu, která je v majetku Přerova. Nabízí hostům 80 míst v restauraci, 20 v salonku a 30 v kavárně, sál je pak určen pro 410 návštěvníků a na balkóně je 120 míst ke stání.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..