Poslední den roku 2017 se budou Přerované dívat na hladinu Bečvy, kde se budou koupat otužilci – a v první den roku 2018 budou jejich oči směřovat nad řeku, kde se rozprostře barevný ohňostroj.

Plavecká show startuje na Silvestra ve dvě hodiny odpoledne – v ledové řece si už tradičně užijí závěr roku otužilci v recesních oblečcích, kteří si budou dopřávat svá poslední tempa roku 2017. O hodinu později – ve tři odpoledne – mohou Přerované sledovat na Masarykově náměstí na velkoplošné obrazovce legendární ruskou pohádku Mrazík. V šest hodin pak rovněž na náměstí startuje Silvestrovská retro párty. „Na obrazovce budou záběry ze starých a stále velmi oblíbených televizních Silvestrů, pouštět budeme videoklipy tanečních písniček. Retro zábava bude končit v devět hodin večer,“ nastínil Petr Ilgner, který letos v Přerově organizuje vánoční oslavy.

Rok 2018 pak přivítá v Přerově ohňostroj, který bude v první lednový den od osmnácti hodin zářit nad řekou Bečvou. Trvat má jedenáct minut a jeho autor – ohněstrůjce Pavel Novák – pro něj vybral příhodný název Hvězdné nebe. Ohňostroj bude rozdělen na tři části, které dostaly názvy Nikdy zpět dolů, Let a Hvězdné nebe.

„Novoroční ohňostroj by měl být odpalován synchronně zhruba z osmi pozic, použijeme s největší pravděpodobností nábřeží u parku s majákem – a pro větší efektivitu i břeh řeky Bečvy. Protože chceme použít i efekty, které nelítají moc vysoko, doporučujeme lidem, aby ohňostroj sledovali pod hradbami, popřípadě z obou mostů,“ řekl Pavel Novák. Ohňostroj je v režii města, které za pyrotechnickou show zaplatí sto tisíc korun.

Novoroční program pak bude pokračovat na Masarykově náměstí, kde bude od půl sedmé hrát Přerovanům k tanci i poslechu kapela Synkopa.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..