Kácet, sázet a také opravovat. Upraví se plocha kolem pomníku a vsypové loučky.

Kácení dřevin, úprava zpevněných ploch, ale také nové sadové úpravy. To všechno čeká v následujících týdnech jednu z hlavních částí přerovského městského hřbitova. Důvodem je úprava prostoru před Pomníkem obětem nacismu a také navazující vsypové loučky. Práce začaly včera a hotové by měly být do konce října.

 „Začneme tím, že vykácíme pět zeravů, které v prostoru před pomníkem tříští druhovou skladbu, a jsou nevhodně kompozičně rozmístěny. Od tohoto si slibujeme především to, že se prostor příjemně otevře a prosvětlí,“ uvedl Bohumír Střelec – jednatel Technických služeb města Přerova, které se o hřbitov starají. Jak dále řekl, plocha před pomníkem dostane novou dlažbu, protože stávající chodník je ve špatném stavu – a vznikne tu i důstojné místo pro kladení věnců. „Namísto vykácených zeravů tu budou následně zasazeny jiné dřeviny, které zlepší pohled na vsypovou loučku. Plášť loučky bude doplněn o původní lípu srdčitou s menší korunou. Vnitřní část v blízkosti pomníku pak bude osazena hortenzií stromkovitou, pro niž je toto stinné prostředí typické,“ doplnil jednatel Střelec.

Do úprav investují Technické služby města Přerova zhruba padesát tisíc korun.

Foto: Na snímku je Pomník obětem nacismu a navazující vsypová loučka a vizualizace stavu po úpravách. Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..