Stárek a stárka, medvěd, medvědář, slamák smrtka a ostatní masky se projdou Přerovem. V sobotu nás čeká tradiční masopustní průvod s maškarami. Právo nad městem si převezemou od přerovských radních. 

18. ÚNORA 2017 se členové FS Haná Přerov ukáží nejen v krojích, ale také v krásných tradičních i netradičních maskách na Masopustu v Přerově. Předávání masopustního práva od zastupitele města masopustní chase se uskuteční v 9.15 hodin před radnicí Magistrátu.

Není to poprvé, co masky vyráží do ulic, a kdo se jen k masopustnímu průvodu nachomýtl, určitě na něj rád vzpomíná. Oslavy masopustu se totiž vždycky pojí s veselím a taškařicemi, které dřív byly jedinou příležitostí užít si trochu zábavy mezi dvěma postními obdobími. A tak můžete potkat vyhladovělého medvěda, jehož majitel vybírá drobné na obživu, masku cikána, který tropí neplechy především u zámožných občanů nebo zvířátka, která jdou s průvodem.

Kudy průvod půjde? Od radnice městem k muzeu a na Katovnu

Od Bečvy, kde má spolek Cukrle sídlo k radnici a odtud pak ulicemi Jiráskova, Wilsonova, k Vinotéce u Hanačky v Pivovarské ulici, do Muzea Komenského na Horním náměstí a svou trasu ukončí v restauraci Katovna. Cestou bude k tanci hrát cimbálová muzika Okybača z Lipníka nad Bečvou.

Masopust pořádá spolek Cukrle Přerov a FS Haná Přerov. Kromě masopustu mají na svědomí také třeba vynášení moreny nebo folklorní festival V zámku a podzámčí. Ten letos proběhne od 9. do 11. června na Horním náměstí.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..