Lokalita v blízkosti přerovského evangelického kostela projde razantní úpravou. Tuto oblast většina z nás zná jako přeplněné a nepřehledné parkoviště a těžko věřit, že kdysi patřila k nejkrásnějším místům v Přerově. Navržené stavební úpravy v ulicích Čapky Drahlovského a Velké Novosady se týkají rozlohy zhruba jednoho hektaru.

Plány by měly řešit rekonstrukci přilehlých chodníků, vybudování cyklostezky, realizaci nového veřejného osvětlení, výsadbu padesáti stromů a osmdesáti keřů, součástí jsou i sadové úpravy zejména v okolí kostela. Záměr počítá i s novým a moderním městským mobiliářem. Počet parkovacích míst by měl být zachován, avšak parkoviště by mělo projít takovou úpravou, aby se stalo pro řidiče i chodce bezpečnějším a přehlednějším.

„Za projektovou dokumentaci město zaplatí asi milion korun, samotnou realizaci odhadujeme na 20 milionů“ řekl vedoucí oddělení investic přerovského magistrátu Zdeněk Dostál. Chystané změny by uvítal i Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Přerově, jejíž kostel se v této lokalitě nachází. „Toto místo patřilo k nejmalebnějším v Přerově, to jak to tady teď vypadá, ať posoudí každý sám. Pokud se město zasadí o úpravy této oblasti, tak my to jen uvítáme.“ řekl farář sboru Marek Zikmund. Zároveň však podotýká, že o změnách se mluví už od roku 2013.

V letošním roce by měla být zpracována projektová dokumentace, realizace úprav je naplánována na následující léta.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..