Český hydrometeorologický ústav(ČHMU) upozorňuje řidiče a správce komunikací na nebezpeční vzniku náledí téměř po celém území České republiky od pondělí 12.12.2016 18:00 do úterý 13.12.2016 09:00 hod.

Na vlhkých a neošetřených komunikacích se bude vytvářet náledí. Četnější výskyt a nebezpečnější intenzitu jevu předpokládáme na severu a východě Moravy a ve Slezsku, kde se náledí začne vytvářet již v podvečerních hodinách. Naopak nejmenší pravděpodobnost tvorby předpokládáme v západní polovině území, kde se náledí může vytvářet lokálně později v průběhu noci.

Náledí se bude vytvářet na zemském povrchu do ranních hodin, jeho výskyt však bude přetrvávat v místech s celodením mrazem i v následujícím období. Doporučení ke zmírnění následků při výskytu náledí: Vozovky a chodníky budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám. Rozsáhlejší výskyt jevu se očekává na severu a východě Moravy. Zde doporučujeme zejména starším a méně mobilním občanům omezit vycházení ven.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..