Cizí bezkontaktní platební kartou se několikrát pokusil zaplatit mladík, který ji našel v peněžence mezi Kojetínem a Křenovicemi. Místo aby nález ohlásil a peněženku vrátil, zaplatil nalezenou kartou benzín a nákup ještě před tím, než ji stihl majitel zablokovat.

Koncem června vytratil 61letý muž po cestě z práce, mezi obcemi Křenovice a Kojetín, peněženku finanční hotovostí přibližně 550 Kč, osobními doklady a platební kartou.

„Na to, že měl poškozený platební kartu v peněžence, přišel až následující den a ihned ji nechal zablokovat. Nicméně již bylo pozdě, protože neznámý nálezce kartu zneužil a zaplatil s ní nákup v hodnotě 494 Kč na benzince v Kroměříži,“ upřesnila tisková mluvčí policie Miluše Zajícová.

Následující den, ještě než byla karta zablokovaná, ji stihl použít v marketu v Prostějově, kde za její pomoci uhradil nákup v částce 227 Kč. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 2 000 Kč.

Policistům z Kojetína se po rozpracování případu podařilo pachatele, který si nález ponechal, odhalit a v těchto dnech mu sdělili podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jednalo se o dvacetiletého mladíka, který se snažil kartou zaplatit od doby, co byla zablokovaná ještě šestkrát. Za uvedené jednání mu hrozí dle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..