Slet bubeníků míří do Přerova. Dnes večer v 19:30 se bubny rozezní v Klubu Teplo na Horním náměstí, kde spojí rytmickou palbu bicích souprav a perkusí s motivy chorálu. Na křídlech bubenické letky letos stojí mimo jiné i Milan Cais z Tata Bojs.

Bubenický slet letos s podtitulem “Ktož sú boží bubeníci” láká na kombinaci gregoriánského či husitského chorálu, doprovázenou rytmicky přesnou palbou bicích souprav a dalších perkusí. Poněkud atypický ansámbl nyní pilně trénuje v čele s Pavle Fajtem a dále s Pavlem Koudelkou, Milošem Vacíkem, Tomáše Reindlem a novou posilou Sletové letky – leaderem Tata Bojs Milanem Caisem.

Spojení mezi dávnou hudební řečí a současným světem plným dynamiky a rytmu napomohou mužské hlasy sboru Affetto a izraelská zpěvačka Kamila Kama, přinášející do programu silný, výrazový zpěv a prvky performance. Ve vozové hradbě, která naše bojovníky s bubny a paličkami na pódiu obklopí, najdeme kolem dvou tun perkusí, bubnů, činelů a dalšího libozvučného harampádí.

„Naše bubenické vozatajstvo letos projede mezi 14. a 30. říjnem celkem 14 měst, od Smržovky přes Trutnov, Přerov, Rožnov pod Radhoštěm až po Vrchlabí, v pražském Lucerna Music Baru se zastaví 23. října,” upřesňuje autor a producent projektu Romek Hanzlík, a dodává: „Slet je stylově rozkročen od pouští Blízkého východu až po Vltavu. V rámci dvouhodinového koncertu zazní inspirace gregoriánským chorálem, husitskými písněmi, můžeme se těšit na hřmotné bubenické polyrytmické groovy, hrané na bicí soupravy, tympány, elektroniku a basové bubny.”

Slet bubeníků dnes v 19:30 v Klubu Teplo Přerov pořádá Dlažka.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..