Bronzovou medaili z mistrovství světa juniorek ve veslování si v závěru srpna odvezla z holandského Rotterdamu osmnáctiletá veslařka z Přerova Magdalena Juziková, která si třetí příčku vybojovala v párové čtyřce.
Za jejím úspěchem je velká dřina, říká trenér
Studentka Magda se veslování věnuje sedm let, k Bečvě ji přivedl její učitel z gymnázia – a teď trénuje pod taktovkou trenéra Jiřího Olivíka. Ten o své dosud nejúspěšnější svěřenkyni řekl: „Má velkou vnitřní sebekázeň a je cílevědomá, za jejím úspěchem je ale především obrovská dřina.“
V kategorii žen bude velká konkurence
Sama veslařka prozradila, že trénuje dvanáct hodin týdně nejen na vodě a s veslem v ruce, ale k dobré kondici jí pomáhá také běh, posilování a speciální cvičení. „Za pár měsíců přejdu z juniorek do kategorie žen – a také tam bych se chtěla uplatnit a dobře zapsat. I když bude velké konkurenční prostředí,“ konstatovala Magda Juziková.
Druhým dechem ale dodala, že teď je její prioritou maturita a v plánu má i vysokou školu – naznačila, že v budoucnu by se zřejmě chtěla věnovat chemii, která ji baví. Zároveň se ale ani na vysoké škole nechce vzdát své dobře rozjeté sportovní kariéry.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..