Tuk, který posloužil třeba na smažení řízků, mohou Přerované přelít do plastové lahve a odnést do jedné z nových nádob na použité rostlinné oleje. Zelené nádoby s oranžovým víkem o objemu 120 litrů se v pátek 1. července objeví v ulicích města Přerova – konkrétně na deseti vytipovaných místech.  Až dosud museli lidé nosit tuky a oleje jen do dvou sběrných dvorů, teď budou mít odkládací místo přímo na sídlištích.

„Tyto nádoby nabízí  další možnost, jak se ekologicky zbavit jedlých olejů a tuků. Umístěny budou u kontejnerů před domy na těchto adresách: Pod Skalkou 16, Hranická 13, Kopaniny 10, Sokolská 38, Velká Dlážka 3, doktora Skaláka 3, Kozlovská 19, Dvořákova 21, Želatovská 13, Jižní čtvrť I/5,“ informoval jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Svoz sběrných nádob bude zajišťovat společnost SK-OIL Morava a svoz bude zatím prováděn podle aktuální potřeby. Pokud se sběrné nádoby osvědčí, budou postupně přidávány do dalších přerovských lokalit.

„Nádoby nejsou v žádném případě určeny pro technické oleje – převodové, motorové či tlumičové, ale ani pro maziva a kapaliny. Musí se jednat jen o jedlé oleje a tuky, které budou v pečlivě uzavřených plastových nádobách,“ doplnila Šárka Slezáková z Technických služeb města Přerova.

V Přerově mohou lidé třídit papír, sklo, textil, plastové lahve, od loňska biologicky rozložitelný komunální odpad a rostlinné oleje. Kromě toho mohou do dvou sběrných dvorů v ulicích Na Hrázi a Želatovská vozit vysloužilé věci –  a to od ledniček přes televizory až třeba po staré gauče.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..