Fotky a reportáž z charitativního koncertu Pavla Nováka, který proběhl 2. června 2016. Před koncertem proběhla v Galerii města Přerova výstava fotografií s názvem Výstava fotografií Větší než velká výzva

Foto: Jan Gebauer / www.flashfoto.cz

 

Větší než velká výzva

Rakovina, zvlášť rakovina dětí, je větší než jen velkou výzvou. Pro lékaře, ale nejen pro ně. Je to výzva celé společnosti. Na fotografiích zachycujících okamžiky prožité na hematoonkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc vidíme osobní a rodinné příběhy, které nepotřebují komentáře. Okamžiky krásné i těžké, Okamžiky výjimečné svou bezprostředností, v jistém slova smyslu nahotou. Bolest fyzická i bolest duše se zde mísí s nadějí i beznadějí, samotou, zoufalstvím, odhodláním, hledáním vnitřní síly, radostí z drobných krůčků a zlepšení. Do této směsi emocí přichází profesionalita, odborné znalosti a dovednosti, stejně jako empatie, snaha pomoci a víra nejrůznějšího charakteru.

Fotografie, které se toto všechno snažily zachytit, nemohou pomoci těm, které na nich vidíme. Mohou ale přizvat nás všechny ke chvíli ztišení. V něm se spojujeme jak s hrdiny shlédnutých fotografií, tak se všemi těmi, kterých se podobné příběhy týkají. Tyto příběhy poukazují na širší příběh naší doby a v tomto příběhu již každý z nás hraje svou roli. Velkou podporou tohoto projektu se stali pan prof. Vladimír Mihál, přednosta Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc a sdružení Šance.

Zdroj: www.nadetechzalezi.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..