O uplynulém víkendu měli přerovští atleti napilno. Celý víkend se v Táboře konalo domácí mistrovství mužů a žen, kde náš oddíl velmi zdařile reprezentovaly Helena Tomková a Adéla Balůsková. Kromě tohoto šampionátu se ale v sobotu ve Svitavách konalo také Mistrovství ČR veteránů – své dva zástupce jsme měli ve vrhačských disciplínách. Startovala Stanislava Bubíková a Pavel Kolomazník a oba dva si vedli více než dobře, když dosáhli hned čtyřikrát na stupně vítězů!

Kompletní sadu medailí si ze Svitav odvezla Stanislava Bubíková. Tu nejcennější, zlatou, vybojovala v hodu diskem ve skvělém výkonu 30,92 m, kterým zároveň o 29 cm vylepšila svůj vlastní přerovský rekord v kategorii M45 (do 50 let)! Daleko od rekordu nebyla ani ve vrhu koulí – výkonem 9,93 m za ním zaostala o pouhých 7 cm a získala stříbrnou medaili. Svou sbírku Bubíková zkompletovala v hodu 10 kg břemenem, když hodila 8,75 metru.

V soutěži mužů se blýskl Pavel Kolomazník, když se mezi diskaři prosadil druhým místem v solidním výkonu 38,53 m. Další skvělý výkon přidal ve vrhu koulí – 12,86 m více než sedmikilogramovým náčiním totiž znamená další posunutí jeho vlastního přerovského rekordu v kategorii M40 (do 45 let)! Medaile v této disciplíně ale visely ve Svitavách až za hranicí 13 metrů, a tak bral Kolomazník čtvrté místo. Představil se také v hodu břemenem, které vážilo 15,88 kg. Hod dlouhý 11,56 m znamenal páté místo.

Ženské běžecké výkony v Táboře

Zajímavé výkony předváděly naše ženy také v Táboře. Hned v úvodním rozběhu na 100 m př. se představila Adéla Balůsková. Dokonce i v poměrně silném protivětru (- 1,7 m/s) si dokázala vylepšit svůj letošní nejlepší výkon o dvě setiny na 15,53 s a v rozběhu obsadila šesté místo před svou rivalkou ze šampionátu vícebojařek Kristýnou Bouší. V konečném pořadí Balůsková figuruje na skvělém jedenáctém místě.

Helena Tomková startovala ve druhém rozběhu. Závod jí vyšel perfektně – posunula své letošní maximum na 13,87 s a do finále postoupila hladce ze druhého místa v rozběhu. V součtu časů z rozběhů se zařadila na čtvrté místo a navíc mezi pouhé kvarteto překážkářek, které se dostaly pod hranici 14 vteřin. Finále následovalo o několik hodin později. V něm Helena své čtvrté místo obhájila, byť si s časem o něco pohoršila (14,09 s). Jak se ale můžete přesvědčit na videozáznamu z finále, závěr závodu už vypustila a neběžela naplno až do konce.

Helena Tomková se svým letošním přerovským rekordem 579 cm kvalifikovala také do soutěže dálkařek. To však v Táboře kolidovalo s finálovým závodem překážkářek, což není zrovna ideální situace. Po dvou nezdařených pokusech se Helena v soutěži zachránila až třetím pokusem dlouhým 527 cm, který nestačil na lepší než čtrnácté místo. Její standardní výkonnost by ji ale posunula mnohem výš  a v jejich silách by bylo bojovat i o finále.

Adéla Balůsková po vydařeném závodě na 100 m př. startovala také v běhu na 400 m př. Ani v něm si nevedla špatně – za svým letošním nejlepším výkonem zaostala o 3 desetiny a s výkonem 67,19 s obsadila celkové šestnácté místo.

Zdroj: Atletika SK Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..