Hudební léto na hradbách je první ročník multižánrového festivalu, který vzikl v rámci oslav 760 let od povýšení Přerova na královské město. Na hradbách nad Spálencem si můžete poslechnout rock, reggae, folk, pop nebo elektroniku, všechny koncerty jsou zdarma.

Úterní večery od konce června až do září budou v Přerově patřit hradebním koncertům kapel z Česka i zahraničí. Středověké kulisy malebných hradeb jsou přímo ideální k pořádání koncertů pod širým nebem, organizátoři festivalu chtějí díky nim přenést hudbu a kulturu do ulic Přerova.

Hudební léto na hradbách 2016

Na hradbách nad Bečvou se vystřídá blues, funky, rock, reggae, jazz, latina, rokenrol i elektronika. Celý festival odstartuje člen bluesové síně slávy z New Yorku Chris Bergson. Během léta se tu vystřídají hudebníci různých žánrů z Čech, Maďarska, Polska i vzdálené Kuby, festival v září uzavře Will Johns z Anglie.

Přerov však v létě nebude žít jen hudbou. Kromě koncertů festival ahrnuje také doprovodný program v městské galerii. Mezi ně patří třeba výstava obrazů Ivana Mládka nebo perokreseb Václava Šipoše. Akci pořádají Kulturní a informační služby města Přerova a Nadační fond Blues nad Bečvou spolu s partnery.

Koncerty budete moci sledovat také online na webu Přerovské internetové televize. Aktuality sleduje na Facebooku Hudebního léta na hradbách.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..