Zachytit do fotoaparátu příběh… Na pěti snímcích představit děj, k němuž poskytlo „kulisy“ město Přerov. To je hlavní myšlenkou fotosoutěže, kterou vyhlásilo město Přerov u příležitosti svého letošního výročí. Fotografové mohou v ulicích města „ulovit“ zážitky všedního dne, zvěčnit třeba aktuální příběh, nebo naopak zinscenovat děj, který se v Přerově stal – a znovu jej nafotit.

Příběh může být vtipný, romantický, akční a klidně i strašidelný. Fantazii se meze nekladou – nebo snad jen takové, že snímky nemohou být zaměřeny pornograficky, rasisticky či v rozporu s dobrými mravy. Součástí fotopříběhu se může stát hrající si dítě, šťastný svatební pár, parta lidí při sportovním klání, nebo i „storka“ zvířete…

„Pokud byl někdo v minulosti svědkem zajímavé akce, může vzít své známé, znovu celý příběh „přehrát“ a nafotit ho. K pěti snímkům je možno dodat i krátký komentář, který děj popíše,“ řekla Lenka Tomečková z oddělení marketingu přerovského magistrátu. Zamířit fotoaparát tím správným směrem mohou zájemci už nyní. Příběh pak stačí poslat kdykoliv od 2. května do 30. září na adresu: fotosoutez.prerov@email.cz. Snímky budou zveřejněny na webových stránkách města a od 3. do 16. října budou návštěvníci těchto stránek hlasovat o tu nejlepší „sadu“.

Výhry pro vítěze fotosoutěže jsou finančně zajímavé – autor, který se umístí na prvním místě, získá 5 tisíc korun, druhá příčka bude ohodnocena hotovostí 3 tisíce korun a třetí „lovec“ si odnese 2 tisíce.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..