[vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_column_text css_animation=“top-to-bottom“]palackeho-ulice-img2

palackeho-ulice-img3

palackeho-foto-prerov-eu-001

palackeho-foto-prerov-eu-002

 

Zdroj: www.prerov.eu  Foto: archiv PiTV, prerov.eu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_column_text css_animation=“top-to-bottom“]

Dlouho plánované rozšíření silnice v Palackého ulici se dostalo na seznam staveb, které se začnou realizovat už letos na jaře. V dubnu na komunikaci v centru Přerova najede těžká technika a zaměstnanci stavební firmy ji začnou rozšiřovat o dva metry. Koncem června by už vozovka o nových parametrech měla být připravena k užívání.

K rozšíření dojde v úseku od ulice doktora Skaláka po ulici Boženy Němcové – a to tak, aby vozidla integrovaného záchranného systému mohla trasu bezproblémově používat obousměrně.  V tuto chvíli tomu tak není, protože ulice Palackého je v úseku 160 metrů zúžena jen na 4,5 metru – a dá se říct, že takto úzká silnice I. třídy je raritou,“ řekl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO). Jak dále uvedl, snahou je v další fázi využít silnici obousměrně i pro vozidla městské autobusové dopravy, která v současné době zatěžují Kratochvílovu ulici, protínající samotný střed města. Konečným řešením by mělo být obousměrné zprůjezdnění i pro všechna vozidla do 3,5 tuny.

V průběhu stavby budou muset řidiči počítat s objízdnou trasou. Linky městské a příměstské autobusové dopravy budou moci stavbou projíždět. Jen v době pokládky finálních povrchů bude nutno silnici úplně uzavřít – a to ve dnech 25. až 27. května a 16. až 17. června. „Na tyto dny budou vydány objížďkové jízdní řády a linky budou vedeny po nábřeží Edvarda Beneše a nábřeží PFB s vynecháním zastávky v Palackého ulici, kterou nahradí zastávky na těchto nábřežích. Změny dozná také zastávka U pivovaru, která bude obsluhována pouze ve směru z autobusového nádraží,“ upřesnila Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

Rozšíření silnice v Palackého ulici – která je a ještě dlouho bude v základním komunikačním skeletu nezastupitelná – bude realizovat Ředitelství silnic a dálnic. Stavba je přijde na 3 miliony 281 tisíc korun bez DPH. O této úpravě  se v Přerově mluví už dvacet let, záměr ale vždy narážel na odpor lidí z Palackého ulice, kteří se obávali hluku, způsobeného větším průjezdem aut a autobusů.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..