V lokalitě Staré rybníky v Přerově-Předmostí se chystá výstavba velkokapacitní haly pro společnost Ardon Safety, která obchoduje se zbožím určeným pro řemeslnické, čalounické a stavební profese. Firma působí v Přerově dlouhodobě – současné prostory jsou pro ni ale nedostačující, a proto hledá nové možnosti pro svou expanzi. Zástupci města nyní čekají, jakou částku developer nabídne za pozemek o rozloze zhruba 4 hektary, který je ve vlastnictví města.  

Soutěž na výstavbu nové haly vyhrála developerská společnost Panattoni Europe, která by mohla do Přerova přinést první významnou stavbu tohoto rozsahu. Mohlo by jít o referenční projekt pro další zájemce o rozvojové zóny. „Hala by měla stát v lokalitě s dobrým dopravním napojením na stávající komunikaci a potenciálem napojení na dálnici D1. Skutečnost, že bude dálnice dostavěna do roku 2019, se začíná všeobecně vědět u investorů i developerů,“ řekl primátor města Vladimír Puchalský (SpP). Podle něj je chystaná investice důkazem, že Přerov má potenciál i pro velké firmy – a k těm se Ardon Safety s miliardovým ročním obratem řadí. Společnost, která distribuuje nátěrové hmoty a stavební chemii, čisticí prostředky, plasty, sklo, nářadí a pracovní oděvy, potřebuje v nové hale uskladnit až 25 tisíc palet zboží. Podle přerovského primátora je důležité, že chce firma růst v Přerově – a neodchází do jiného regionu.

Stavební parcely mezi místními částmi Předmostí a Dluhonice se nacházejí v rozvojové lokalitě „Rybníky“ – rozkládají se na ploše 29 hektarů. „Předmětná 4 hektarová parcela je umístěna jihovýchodně od ulice Staré rybníky. Na pozemku nevedou žádné komunikace ani inženýrské sítě, ale územní plán s výstavbou počítá. Požadujeme, aby u ploch výroby a skladování bylo ponecháno minimálně 20 procent zeleně,“ podotkl závěrem Pavel Gala z odboru koncepce a strategického rozvoje přerovského magistrátu.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..