Až 10 tisíc korun. To je výše pokuty, kterou nezodpovědní lidé můžou dostat za to, že na svém domě neumístí popisné číslo. Ukládá jim to zákon o obcích. Znemožňují tak nejen doručení poštovních zásilek ale komplikují práci třeba i hasičům nebo záchranářům. V Přerově proto městská akce rozjela akci Numero. Strážníci teď kontrolují všechny domy ve městě a jejich vlastníky na nedostatky upozorňují.

Situaci v Přerově komentuje Miroslav Komínek, zástupce ředitele Městské policie Přerov:

[clear]

[clear]

wilsonova-img-clanek„Na pěší zóně v ulici Wilsonova je minimum domů, které mají označení, tak jak mají mít podle zákona. Často tam chybí nejen číslo popisné, ale i číslo orientační, takže v té samotné ulici je velice obtížné najít ten správný dům, pokud k tomu nemáte vhodnou mapu nebo aplikaci.“ 

[clear]

Absenci popisných čísel citelně pociťují také záchranáři nebo hasiči. Především v situacích, kdy se jedná o vteřiny. „Chceme, aby to bylo v pořádku, nicméně spoléháme na navigační systémy, které jsou umístěny v zásahových automobilech,“ říká Radek Ocelka, zástupce ředitele přerovských profesionálních hasičů.

 

Zdroj: www.rozhlas.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..