Přerov/ Více než šestnáct a půl milionu korun poputuje do dotačního programu města Přerova. Ten má podpořit kulturu, sport, volný čas, oblast sociální a zdravotnictví.

„Zájemci si o dotace mohou žádat na přerovském magistrátě od 12. do 23. října, a to podle jednotlivých podporovaných oblastí buď na odboru sociálních věcí a školství, nebo v kanceláři primátora,“ uvedl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO). Na kulturní aktivity je určeno 2 miliony 30 tisíc, do oblasti sportu zamíří 10,8 milionu korun, oblast volného času nabízí 404 tisíce korun a do sféry sociální a zdravotnictví půjdou 3 miliony 384 tisíce korun.

Noví zástupci města Přerova přinesli do dotačního programu zásadní změnu, která startuje letošním rokem. Zatímco v minulosti se žadatelé dozvěděli o úspěšnosti své žádosti o grant až v dubnu, letos už budou mít jasno v lednu – takže si budou moci lépe naplánovat své činnosti na následující rok. „Budou zkrátka vědět, s čím mohou počítat, neboť už před koncem roku budou mít informaci, které projekty byly podpořeny,“ doplnila vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná. Navíc připomněla, že v platnost vešla i nová kritéria přerozdělování dotací a prioritně by měly být podpořeny aktivity pro děti a mládež. Bližší informace jsou na www.prerov.eu – v sekci Magistrát – dotační programy.

 

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..