Nenáročný regionální úsek cyklostezky podél řeky Bečvy je určen nejen pro cyklisty, ale také pro pěší, a kde to povrch komunikace dovoluje, i pro bruslaře. Cyklostezka po svém úplném dokončení nabídne alternativní spojení měst Hustopeče nad Bečvou, Hranice, Lipník nad Bečvou, Přerov a Tovačov.

Cyklostezka Bečva je ojedinělým projektem tzv. první cyklodálnice C1. Startuje od pramene Rožnovské nebo Vsetínské Bečvy a míří až k soutoku s řekou Moravou. Celkem 160 km značené cesty provází cyklisty kolem řeky Bečvy Zlínským a Olomouckým krajem.

Od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou máte na Cyklostezce Bečva možnost poznávat pamětihodnosti, přírodní krásy, lidové tradice i místní speciality Valašska, Moravské brány a Hané.

Velká část cyklostezky je vedena po nově vybudovaných úsecích s vyloučením motorové dopravy. Část trasy je vedena po málo frekventovaných místních komunikacích a zpevněných lesních a polních cestách a skutečné minimum trasy je nutno absolvovat po silnicích.

 

cyklotrasa-becva-videotrasa

Trasu najdete na webových stránkách portálu turistika.cz v části video trasy, dále cyklotrasy pod názvem Cyklostezka Bečva – Střední Morava.

Přímý odkaz je zde a stránka obsahuje video trasy s mapou s vyznačenými zajímavými místy v okolí cyklostezky. Najdete zde také fotografie pořízené při natáčení trasy, samotný profil trasy se stoupáním a nadmořskou výškou a celý úsek je možné si stáhnout i do navigace ve formátu gpx.

Pozn. autora: Údajně zvažuje podobné video i Přerov, Tovačov a Hranice, tušit to dříve, mohlo být už video na světě, všechny trasy už máme několikrát projeté :)

Zdroj: TZ Olomouckého kraje / olomouckénovinky.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..