Přerov/ Přivezte nám nápad! Ze světa, nebo z vedlejší vesnice… Pod tímto názvem startuje 1. června fotosoutěž, kterou vyhlašuje město Přerov. Je určena všímavým fotografům, kteří by mohli při svých prázdninových toulkách zachytit do svého fotoaparátu zajímavý nápad. Ten mohou vidět v cizokrajných destinacích – stejně jako ve vesnici kousek od domova.

„Může jít o objekt či zařízení, které zpříjemňuje, zpestřuje či zlepšuje život obyvatel města nebo obce. Přivítáme každou „vychytávku“, necháme se inspirovat a posoudíme, zda by bylo možné nápad realizovat i v našich podmínkách,“ uvedl přerovský radní Jan Horký. Fotografie je možno až do 30. září nahrát na webové stránky města – prerov.eu/fotosoutez. Autor snímku navíc může do určené kolonky připsat pár vět, v nichž vysvětlí, čím ho nápad zaujal, nebo proč, jak či kde by mohl v Přerově vzniknout.

„Od 2. do 15. října pak bude na webových stránkách města probíhat hlasování. Oceněni budou první tři výherci, kteří získají od hlasujících nejvíce bodů. První bude ohodnoceno potřebou pro turisty v hodnotě tisíc korun, druhý výherce získá výbavu pro turistiku za sedm set korun a třetí za pět set korun,“ upřesnila vedoucí kanceláře primátora Daniela Novotná. Městská rada navíc vybere autora fotografie, který zachytil nejzajímavější inspiraci, ocení jej částkou ve výši tisíc pět set korun a zváží realizaci takového podnětu v přerovských podmínkách.

Každý účastník může do soutěže poslat maximálně tři snímky – a musí uvést své celé jméno, věk, úplnou adresu, telefonní číslo, místo pořízení fotografie, název snímku a krátký popis vyfoceného objektu či zařízení.

Zdroj: www.prerov.cz

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..