Můj dům, můj hrad – to platilo až do pondělního pátého zápasu ve finálové sérii východní skupiny 2. Ligy mezi Přerovem a Vsetínem. O postupujícím do kvalifikace se tak rozhodovalo v nejzazším termínu tři dny před startem kvalifikace o první ligu, kde vítěz doplnil duo Tábor, Sokolov.
Valaši se tentokrát museli obejít bez brankáře Petra Hromady, kterého kvůli zranění nahradil Lukáš Plšek a zkraje zápasu si rozhodně nevedl špatně. Hosté i díky němu prolomili prokletí a přežili v meo aréně první třetinu bez inkasované branky. Takto si gólman hostí poradil i se střelou Popelky, po níž se hra otočila a zčista jasna se před Vojtkem objevil osamocený veterán Martin Ambruz. Ten přerovského brankáře šikovně prostřelil a stanovil skóre 0:1 po úvodní dvacetiminutovce.
Hned na začátku druhé třetiny zahrozil Vítek, ovšem při domácích tentokrát stálo i štěstí, neboť střelu hostujícího křídelníka zastavila tyč. Přesto se Vsetín dočkal zvýšení, to když opět unikl domácím bekům Ambruz a poradil si s Vojtkem i podruhé – 0:2. Ve finálové sérii zatím žádný z týmů nedokázal utkání otočit a možná právě tento fakt vyburcoval žlutomodré ke zvýšené aktivitě. Ta nesla ovoce již po dvou minutách, když svým už 12. Gólem ve vyřazovací části snížil na 1:2 Dostálek. Tlak přerovských gradoval a hostující střídačce se jej nepodařilo narušit ani oddechovým časem. Ve 33. Minutě ujeli Popelka se Sakrajdou a po skvostné přihrávce Sakrajdy měl prvně jmenovaný už jednoduchou úlohu. Ještě do druhé sirény vybruslil z rohu Kolář, který svou perfektně umístěnou střelou dokonal domácí obrat na 3:2.
Valaši se ale nevzdali a v závěrečné části šli za vyrovnáním, což se jim nakonec i podařilo. Po závaru před brankou se ke kotouči dostal Zúbek a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Osm minut před koncem se tak začínalo od nuly. Klíčový byl nakonec faul vsetínského Vaňka, po němž putoval hostující kapitán na čtyři minuty na trestnou lavici a jeho zákrok se podařilo Zubrům gólově pomstít. Před brankou se zjevil Jiří Goiš, který dostal puk za brankovou čáru bruslí, ovšem podle rozhodčích neúmyslně a rozhodl o postupu Přerova do kvalifikace.
Po výsledku 4:3 v pátém utkání ovládli Zubři sérii v poměru 3:2 a nyní už se připravují na boje o 1. ligu. Našlapaný program zavede už ve čtvrtek na Hanou mužstvo Tábora, v sobotu jedou hokejisté do dalekého Sokolova. Z trojčlenné skupiny postoupí do vyšší soutěže pouze nejlepší. Zda to budou Zubři bude jasné nejpozději 12. Dubna.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..