Kultura, sport, volný čas, oblast sociální a zdravotnictví. Do těchto čtyř sfér poputují peníze z grantového programu města Přerova, který tento týden schválili zastupitelé. O tuto formu podpory mohou zájemci žádat pouze od 3. do18. února.

Celkem půjde do grantů bezmála pět milionů korun. „Konkrétně do kultury poputuje 1.105 tisíc korun, do oblasti sportu 2.354 tisíc korun, oblast volného času nabízí grant v celkové výši 250 tisíc korun a pro sféru sociální a zdravotnictví je vyčleněna částka 1.094 tisíc korun,“ informoval náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

Žadatelé, kteří mají o peníze zájem, vyplní a odešlou formuláře, které jsou ke stažení na webových stránkách města Přerova. „Žádosti si mohou vyzvednout i osobně na odboru sociálních věcí a školství, v kanceláři primátora nebo v Městském informačním centru na náměstí TGM. Musejí uvést, na jaký projekt či akci peníze požadují a jakou mají finanční představu,“ uvedla Dagmar Bercsényiová z přerovského magistrátu.

Žádost musí na podatelnu magistrátu dorazit nejpozději 18. února v 17 hodin, v případě zaslání poštou je rozhodující poštovní razítko s datem 18. únor. Žádostmi se pak budou zabývat příslušné orgány města – a konečné rozhodnutí padne na dubnovém zastupitelstvu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..