Nástup jara znamená kromě kvetoucích stromů a zelené trávy také obnovu pozemních komunikací, chodníky nevyjímaje. V dubnu odstartují opravy hned tří přerovských lokalit. Pracovníci Technických služeb mají na zhotovení tři měsíce. 

„Opravou projde chodník spojující ulice Alšova a Pod Hvězdárnou, za 124 metrů čtverečních zaplatí město 187 tisíc korun. V ceně je výměna plošné betonové dlažby o rozměrech 30 krát 30 centimetrů, obrubníků i terénní úpravy za obrubami,“ informovala Irena Šikulová z odboru majetku přerovského magistrátu.

Druhé etapy oprav se dočkají také obyvatelé ulice Bratří Hovůrkových, kde dojde k obnově celkem 826 metrů čtverečních povrchu za 800 tisíc korun. Třetí a poslední úsek, který čeká na jarní renovaci, se nachází na spojnici ulic Sokolská a Velká Dlážka. Zde proběhne oprava 300 metrů čtverečních chodníků za 369 tisíc korun.

„V dalších opravách budeme ještě letos postupně pokračovat – stejně jako vloni, kdy jsme zrekonstruovali trasy pro pěší především v centru města, konkrétně před Přerovankou v Kratochvílově ulice, ve Wilsonově ulici nebo na Žerotínově náměstí,“ vzpomněl radní Michal Zácha.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..