Ani tradiční charitativní sbírka není výjimkou pro vládní opatření, a tak jste šestého ledna jste neslyšeli nikoho v ulicích zpívat „My tři králové jdeme k vám…„. Letos je to právě naopak – pokud chcete přispět na dobrou věc, musíte se vydat k některé z kasiček sami. Přispěvatelé si v Přerově mohou vybrat z celkem šesti kasiček, dvě z nich jsou přitom umístěny v budovách magistrátu na adresách Smetanova 7 a Bratrská 34.

Další kasičky jsou umístěny v kostele svatého Vavřince, v sídle Charity na Šířavě a v obchodě Bez obalu v Čechově ulici. Sbírka bude ukončena 24. ledna, do té doby lidé mohou přispívat. „Dříve nás koledníci navštěvovali v kancelářích a mnozí kolegové rádi přispěli na dobrou věc. Letos ale koledníci přijít nemohou, proto jsme se rozhodli pomoci Charitě alespoň touto cestou,“ řekl tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch. Kromě toho mohou zájemci přispívat i přes webové stránky www.trikralovasbirka.cz. Pokud chcete, aby byl příspěvek připsán Charitě Přerov, stačí zadat směrovací číslo 750 02.

Tříkrálová atmosféra se k některým lidem dostala alespoň skrze moderní technologie. Třetího ledna se v kostele sv. Vavřince uskutečnil benefiční koncert. „Cílem bylo předat lidem Boží požehnání, které je důležitou součástí tříkrálového koledování – a také naději v lepší čas, kterou všichni vkládáme do nového roku a která z křesťanské víry pramení v síle narozeného dítěte,“ konstatuje ředitelka přerovské Charity Alena Pizúrová.
Pokud jste tříkrálový koncert nestihli, tak nezoufejte, jeho záznam naleznete zde.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..