Jako každoročně připadlo rozsvěcování vánočního stromečku na první adventní neděli. Oproti předchozím letům probíhalo ale netradičně. Vládní opatření nedovolila kulturní program s koncerty, které tuto událost vždy doprovázejí, a znát nebyl dokonce ani přesný čas rozsvícení. Zástupci města tak chtěli zamezit tomu, aby náměstí v jeden moment lákalo k návštěvě příliš mnoho lidí.

Kdo čekal, že se světýlka rozzáří jako vždy okolo 18. hodiny, ten se pletl. Organizátoři naplánovali tuto událost už na šestou hodinu ráno. Jako obvykle u toho nechyběl přerovský primátor Petr Měřínský, který měl místo odpočítávání s diváky pro tentokrát jiný úkol – stisknout dálkové ovládání, kterým se letos stromeček rozsvěcoval vůbec poprvé.

Strom se letos dočkal bohatšího osvětlení. Ke žlutým světýlkům přibyla také bílá a pořízeny byly i nové bílé baňky, jenž doplnily zlaté a stříbrné koule z předešlého roku. Nový kabát dostala také kašna. K té se v minulých letech sbíhala nebesa vedoucí od jednotlivých stánků, které na náměstí zatím chybí. Aktuální situace stále neumožňuje tržní prodej, a proto bylo potřeba přijít s řešením, jak kašnu nasvítit i bez domečků s občerstvením. Nakonec vyhrála varianta světelných řetězů, díky kterým kašna dostala vzhled velkého dárku v barvě trikolóry.

Ačkoliv měly být stánky na náměstí TGM už první adventní neděli, muselo se kvůli vládním opatřením od tohoto plánu upustit. Jakmile se situace změní, budou tu do tří dnů Technickými službami postaveny domečky, v kterých koupíte vánoční ozdoby, jídlo a pití. S kulturním programem se však pro tento rok bohužel už nepočítá.

Zdroj: www.vanocevprerove.cz

Jak vypadalo netradiční rozsvícení stromečku se můžete podívat v záznamu živého přenosu, který jsme pro vás připravili.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..