Už od roku 2011 ve městě existují tzv. bezalkoholové zóny, v nichž je konzumace alkoholu na veřejnosti zapovězena. Nyní strážníci městské policie vytipovali další lokality, v nichž často dochází k problémům kvůli opilým potížistům. Od ledna jim za konzumaci alkoholu v těchto místech hrozí pokuta. 

Vyhláška z roku 2011 stanovila seznam celkem 28 míst, na nichž je pití zakázáno. Patří sem vybrané ulice, okolí dětských hřišť nebo kostelů – právě tam se totiž shlukovaly skupinky pijanů, kteří, posilněni alkoholem, obtěžovali své spoluobčany. Záměr o rozšíření tohoto seznamu musejí v prosinci podpořit zastupitelé. Pokud se tak stane, přibude na černou listinu například celé nábřeží Protifašistických bojovníků, nábřeží Edvarda Beneše, okolí městského rybníku, dvorní trakt v Kozlovské ulici – kde se nachází Rákosníčkovo hřiště – nebo okolí hotelu Strojař, jež se stalo novým oblíbeným místem přerovských bezdomovců. Dále také okolí parku s majákem či nedalekého ústí mlýnského náhonu Strhanec. „Do lokalit jsme zařadili i Pasáž mezi ulicemi Kratochvílova a Palackého a parčík před Přerovankou v Kainarově ulici, protože i toto jsou oblíbená místa lidí, kteří holdují popíjení venku,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

Podle strážníků městské policie lidé bez domova pod vlivem alkoholu narušují veřejný pořádek nebo občanské soužití. „Chovají se často nepřístojně. Dopouštějí se verbálního i fyzického napadání a obtěžují ostatní občany. To je také jeden z důvodů, proč je třeba rozšířit zákaz i na další místa,“ konstatoval šéf strážníků Omar Teriaki. Navíc dodal, že rozdávání pokut bezdomovcům by nemělo žádný účinek. Největším trestem a citelnou ztrátou je pro ně odebrání alkoholu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..