Celkem šest mateřských škol z Přerova a okolí se zapojí do projektu s názvem Sportujeme ve školce. Jakmile budou uvolněna epidemiologická opatření, děti od 5 do 7 let budou dvakrát měsíčně navštěvovat žeravickou sportovní halu, kde se pod vedením profesionální trenérky a instruktorky naučí základům atletiky, gymnastiky a míčových her.

Pilotní projekt proběhne formou deset lekcí, přičemž každé z nich se zúčastní asi padesát dětí. Rodiče přispějí za každou lekci dvaceti korunami za dopravu, město pak přispěje zhruba 30 tisíci korunami. Kromě profesionální trenérky a fyzioterapeutky z Centra pohybu Olomouc zde budou pomáhat v rámci své praxe také studenti Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy. „S projektem přišel Sportovní klub Žeravice a nám se jejich nápad líbil, neboť chceme podporovat zvýšení pohybové aktivity u dětí předškolního věku. Sportovat budou děti ze školek z místních částí Předmostí, Čekyně, Vinary, dále pak ze zařízení v ulicích Sokolská, Optiky a Kozlovská,“ řekl náměstek přerovského primátora pro oblast školství Petr Kouba.

Dětem bude k dispozici nově zrekonstruovaná hala v místní části Žeravice. Její modernizace probíhala od loňského podzimu do letošního jara a vyšla na 16 milionů korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..