Stejně jako 28. říjen se i listopadové významné dny budou muset obejít bez veřejných akcí. Na 11. listopadu se lidé scházeli příznačně v 11 hodin na náměstí Fr. Rasche, aby zde mohla proběhnout pieta ke Dni veteránů. Stejně tak tomu bývá při tradiční vzpomínce na události 17. listopadu, tradičně v 17 hodin na náměstí TGM. Letos si je však občané připomenou pouze individuálně.

Primátor Petr Měřínský vyzývá občany, aby si významné události připomněli soukromě. „S kolegy radními si rovněž tato významná data připomeneme, položíme květiny, zapálíme svíčky, ale oficiální vzpomínkové akty musíme zrušit,“ řekl první muž přerovské radnice.

Vánoční program se bude odvíjet od vládních nařízení

První adventní neděle připadá na 29. listopadu. Není však zatím jisté, zda se dočkáme podobných Vánočních oslav jako v minulém roce. V sobotu 21. listopadu má být na náměstí TGM přivezen vánoční strom.  „Jedná se o krásnou douglasku, která bude zdobit náměstí,“ nastínil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Prozradil také, že letošní strom městu daroval obecní úřad v Radslavicích. V průběhu týdne pak bude strom ozdoben novými bílými i barevnými baňkami a světelnými řetězy. Špici zkrášlí nová hvězda v 3D formátu. Zda rozsvícení stromu uvidí diváci, to zatím není jasné. „Pokud budeme moci lidi pozvat, mohou se těšit na pěvecký sbor Vocantes a kapelu Argema. Dále je v plánu dvacet šest „hracích dnů“ s prezentací kapel i školních souborů. Počítá se prozatím i s programem na Mikuláše a koncertem na Štědrý den,“ řekl Macíček. Náměstí rovněž zaplní trh s dvanácti stánky, na Horním náměstí pak bude tradiční jarmark a betlém.

„Pokud nám vládní opatření plánované adventní oslavy nedovolí, bude jen na náměstí strom a pod ním kasička. Už jsme odsouhlasili, že výtěžek sbírky bude tentokrát věnovaný sdružení Alfa handicap, která chce peníze použít na nákup kompenzační pomůcky,“ doplnil primátor Měřínský.

Silvestr se zatím plánuje v tradičním gardu. Pokud to vládní opatření umožní, proběhne tradiční plavecká show v Bečvě i novoroční ohňostroj.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..