Žáci ze ZŠ Trávník se mohou těšit na zrekonstruované učebny, které by měly zefektivnit jejich výuku. Veřejnou zakázku už posvětila přerovská radnice, v říjnu se o tomto projektu bude hlasovat na zastupitelstvu. O tom, zda rekonstrukce  proběhne či nikoliv, rozhodne teprve zisk dotace.

K renovaci jsou určeny učebny biologie, geografie, dvě počítačové místnosti a kabinety.  „Dostat mají nové podlahy, dveře i výmalbu. V plánu je pořízení nové techniky a také vybavení učeben v podobě nových stolů, regálů, skříní, židlí a dalšího nábytku. Součástí projektu jsou i bezbariérové úpravy, aby třídy byly lehce dostupné žákům s hendikepem,“ nastínila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Navíc se počítá s osazením několika Wi-Fi routerů, které zajistí bezdrátové připojení k internetu.

Celkové náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 18 milionů 400 tisíc korun, z toho 2 miliony 900 tisíc korun bude stát montáž výpočetní a učební techniky. „A pro interiér se počítá s částkou 2 miliony 400 tisíc korun,“ doplnila náměstkyně primátora Hana Mazochová. Celé náklady však město nebude hradit samotné. Počítá se s dotací na zkvalitnění vzdělávací infrastruktury základních škol, která by mohla pokrýt až 90 procent výdajů. Město s takto rozsáhlou akcí nezačne, pokud na dotaci nedosáhne.

Na ZŠ Trávník, kterou navštěvuje 800 žáků, aktuálně rekonstrukce probíhá. Jde o kompletní výměnu elektroinstalace včetně osazení nových svítidel v hodnotě 26 milionů korun. Před dvěma lety zde proběhla rekonstrukce vytápění a zdravotechniky za 19 milionů korun.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..