Střední průmyslová škola Jeseník, jejímž zřizovatelem je Olomoucký kraj, připravila pro své studenty specializovaný projekt DRONE EXPERT. Absolventi získají kvalifikaci pro práci s bezpilotními zařízeními, jako jsou drony. Připraveno je bezmála tři tisíce hodin teoretické a praktické výuky.

„Projekt navazuje na naši snahu o inovace a přizpůsobení se aktuálním potřebám trhu práce. Snažíme se dělat vše pro to, aby byli studenti spokojení a měli co nejvíce možností uplatnění,“ upřesňuje ředitel školy Jiří Viterna.

Drone Expert je česko-polský projekt realizovaný ve spolupráci s Hlavním báňským institutem v Katovicích a Vysokou školou báňskou v Ostravě.

Každý z účastníků projektu absolvuje vícestupňový výcvikový cyklus na české a polské straně hranice a díky tomu bude moci složit českou a polskou státní zkoušku. „Vykonáním státní zkoušky získají účastníci licenci, potřebné informace k založení vlastního podniku a také příležitost absolvovat stáže u českých nebo polských institucí, které používají bezpilotní zařízení,“ doplnil ředitel.

V průběhu tří let čekají na žáky a studenty teoretické kurzy organizované na domovských školách a univerzitách, dále lety na simulátorech i procvičování praktických dovedností v terénu.

„Jesenická škola vystihla to, co trhu chybí a je skvělé, že se tomu dokázala takto rychle přizpůsobit. Myslím, že výukový program, který naučí žáky pracovat s drony, je v rámci celého Česka unikátní,“ dodal Ladislav Hynek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast školství.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..