Sedm jednotek dobrovolných hasičů obdrželo příspěvek ve výši 11 tisíc korun. V rámci sbírky „Laskavost plodí laskavost“ na platformě znesnáze21 vybrali dárci prostředky, které mohou hasiči použít například na nové vybavení. 

V září otrávil kyanid několikakilometrový úsek řeky Bečvy. Zatím není známo, odkud přesně jedovatá látka unikla, kvůli úniku však uhynuly desítky ryb. S jejich odklízením pomáhali dobrovolní hasiči, mezi nimi i jednotka z Lipníka nad Bečvou.

„Za příspěvek bychom rádi pořídili nový výjezdový tablet, který slouží mimo jiné jako přesná navigace na místo zásahu, kam nás vyšle operační důstojník,“ uvádí Vojtěch Mečl, starosta Sboru dobrovolných hasičů v Lipníku nad Bečvou.

„Ani v době koronavirové krize nezapomínáme na laskavé dobrovolníky, kteří dělají náš svět lepším. Dobrovolní hasiči mezi ně bezpochyby patří. Zásadním způsobem přispěli k odstranění následků ekologické katastrofy na Bečvě a jsou připravení prakticky kdykoliv zasáhnout na pomoc svým sousedům i neznámým lidem, ať už jde o požáry, různé nehody nebo aktuálně povodně,“ říká Čestmír Horký, ředitel NFP.

V rámci sbírky „Laskavost plodí laskavost“ dárci přispěli celkovou částkou 630 tisíc korun. Kromě dobrovolníků, kteří odklízeli následky na Bečvě, se prostředky dostaly například k lidem, kteří pomáhali lidem ve svém okolí. Celkem bylo takto podpořeno 89 organizací a jednotlivců.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..