V Moravském Berouně skončila revitalizace parku tamního zdravotnického zařízení. Celý prostor zdobí nové i omlazené stromy, květinové záhony, chodníky a odpočinková místa. Olomoucký kraj podpořil investici více než deseti milióny korun.

„Rekonstrukce trvala přibližně dva roky. Park mohou využívat jak pacienti léčebného ústavu, tak samozřejmě jejich návštěvy, ale také obyvatelé Moravského Berouna,“ uvedl Dalibor Horák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.

V areálu přibylo 124 nových stromů, květné louky, stovky metrů pěšinek a relaxačních zón, dále lavičky, stolky, vybavení odpočinkových míst, pod zemí jsou rozvody elektřiny a vody.

„Park umožňuje pacientům nastartování a rozvinutí vnitřních obranných mechanismů a pomoc s vyrovnáním se s vlastní nemocí. V neposlední řadě nabízí uvolněné prostředí pro setkání s blízkými mimo léčebnu a snižuje stres,“ dodala Zdenka Polzerová, ředitelka zdravotnického zařízení v Moravském Berouně.

Náklady na revitalizaci parku dosáhly částky 13,7 miliónu korun. „Původní areál byl prakticky v havarijním stavu. Během dvou let se ho povedlo zcela proměnit a já věřím, že změnu ocení všichni lidé, kteří do parku zavítají,“ dodal Ivo Mareš, radní Olomouckého kraje.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..