Nekonečné hledání parkovacího místa v areálu Nemocnice AGEL Přerov by mohlo být zanedlouho minulostí. Nové parkoviště vznikne vedle budovy interny, další místa pak přibudou podél cesty napříč areálem.

Několik týdnů tak budou muset zaměstnanci i návštěvníci tolerovat hluk stavebních strojů. Podle hlavního správce AGEL Středomoravské nemocniční, Ing. Pavla Špunara, je zahájení stavebních prací na spadnutí: „Projekt na výstavbu parkoviště je hotový, je už také vybrán zhotovitel zakázky. Nyní se čeká už jen na stavební povolení.”

Na projektu spolupracuje s AGEL Středomoravskou nemocniční hned několik subjektů. Hlavním investorem a majitelem pozemků je Olomoucký kraj, dalším partnerem je město Přerov. Po dokončení stavebních prací tak vznikne celkem 86 parkovacích míst pro osobní automobily vedle budovy interny, dalších 26 míst pak přibude podél cesty, která vede napříč celým areálem nemocnice. „Pokud vše půjde podle plánu, bude nové parkoviště sloužit od ledna příštího roku,” doplnil Ing. Pavel Špunar.

V modernizaci parkování Nemocnice AGEL Přerov navazuje na předchozí projekt. Už od léta využívají návštěvníci nemocnice nový parkovací systém, který je vybaven zařízením na rozpoznání SPZ vozidel. Díky tomu je výjezd z nemocnice pro krátkodobé návštěvníky mnohem pohodlnější. Navíc se už parkovné dá zaplatit kartou. „Konkrétně to znamená, že pacient, který vyjíždí v termínu, nemusí vždy přikládat lístek. Systém ho po přečtení SPZ pustí sám,“ popisuje Ing. Pavel Špunar.

Cena parkovného zůstává stejná jako v minulosti, tedy 30 minut zdarma, každá další započatá půlhodina pak stojí 10 korun. Pokud by řidiči narazili na jakýkoliv problém, pomoc jim poskytne stálá technická služba, vrátnice či dispečink.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..