Akce s názvem KoloCaching, pořádaná přerovským magistrátem v rámci Evropského týdne mobility, se uskuteční ve dnech od 16. do 27. září. Ve městě i v jeho okolí budou ukryté bedýnky s poklady, které budou účastníci hry hledat podle předem daných indicií. Cílovou skupinou jsou především rodiče s dětmi, zúčastnit se však může prakticky kdokoliv.

Registrace účastníků odstartuje 1. září a ukončena bude 14. září. Registrační formulář zájemci naleznou na webu města. 16. září pak zaregistrovaní účastníci hry obdrží e-mail se souřadnicemi . Aby to však nebylo příliš jednoduché, souřadnice nebudou úplně přesné. Hledači pokladu tak budou muset hledat v okolí cílové destinace.  „Navíc získají i indicii či hádanku, která jim napoví, jestli poklad mají ukrytý pod zemí, v korunách stromů nebo třeba za kamenem,“ prozradila pracovnice marketingového oddělení města Jana Pivodová.

Celkem bude k nalezení šest kešek, dvě přímo ve městě a čtyři v přerovském okolí. Hra je pojata moderně, i proto bude u jedné z městských kešek zapotřebí mobilní telefon se čtečkou QR kódů. „V každé kešce je umístěn zápisník, do kterého se mohou nálezci podepsat, zapsat datum a čas jejich návštěvy – anebo zde nechat i nějaký vzkaz pro další návštěvníky či pořadatele. Nachystán tam bude pro každého i malý dáreček od města,“ uvedla Jana Pivodová.

KoloCaching se letos uskuteční už potřetí a počet jeho účastníků se rok od roku zvyšuje. Prvního ročníku hry se účastnilo 192 hledačů, v roce 2019 už jich bylo 277. Kešky nikdy nejsou umístěny přímo na očích. V minulosti je cyklisté mohli nalézt např. v keři u židovského hřbitova, pod zemí na konci aleje zvané Pastviska, v betonové skruži u Henčlova, v rýze u stěny v dřevěné boudě u Žeravic, v rohu plotu přerovské hvězdárny a v hradební dutině v ulici Pod valy.

Hvězdicová cyklojízda

Další akcí konanou v rámci Evropského týdne mobility bude Hvězdicová cyklojízda primátorů. V sobotu 26. září se primátoři Olomouce, Prostějova a Přerova vydají ze svých měst do Dubu nad Moravou. Cestou je připraven doprovodný program pro občany, kteří se cyklovýletu rozhodnou zúčastnit. V cílové destinaci – Dubu nad Moravou – se mohou účastníci těšit na koncert kapely Stracené Ráj, Cirkus Levitare, šlapací káry, ukázku cyklokuriozit či atrakce pro děti. „V Přerově bude sraz na náměstí TGM v 9 ráno, na místo bychom měli dojet v 11 hodin, stavíme se na krátkou návštěvu i u starostů některých větších obcí. Budu rád, když se k naší výpravě přerovští cyklisté připojí – stejně jako vloni,“ konstatoval primátor Přerova Petr Měřínský.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..