Konec léta a začátek podzimu si mohou senioři zpestřit díky poznávacímu i zábavnému programu, který pro ně chystá magistrát. Těšit se lze např. na návštěvu kina či muzea, dále na sport, vycházku s vnuky, zájezdy nebo koncert. 

První zážitky sbírají Přerované ve věku 60+ na sportovních hrách konaných právě dnes v Olomouci. Pokud jste hry nestihli nebo se nemůžete zúčastnit, nezoufejte, budou následovat další akce. Za necelé dva týdny si mohou senioři užít den i se svými vnoučaty. „Procházka nazvaná Jdeme společně je naplánována na středu 19. srpna, kdy jsou senioři i se svými vnuky zváni do městského parku Michalov, kde na ně čeká zábavná naučná trasa, na níž budou plnit úkoly a za odměnu je čekají ceny,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Trasu vedoucí od parku u loděnice směrem k Laguně si účastníci mohou projít od 10 do 14 hodin. Navíc je přichystán i doprovodný program, v němž nebude chybět skákací hrad, malování na obličej, dílničky či balónkový klaun. Senioři dostanou i lístky na film, promítaný v kině Hvězda 5. října dopoledne. V tento den se budou konat i vyjížďky na řece Bečvě.

 

Na úterý 25. srpna je naplánován Hudební den pro seniory. Ve slavnostní zámecké síni přerovského zámku pro ně bude od 19 hodin připraveno vystoupení „To nej z opery, operety a muzikálu“. Vstupenky budou k dostání zdarma od 17. do 20. srpna na odboru sociálních věcí a školství. Pokud se chcete zúčastnit, tak příliš dlouho neváhejte. Počet vstupenek je omezen na 50 míst a na jednu osobu je možné vzít maximálně 2 vstupenky. „Obdobný systém bude platit i u další aktivity – divadelního dne, který je naplánován na 26. srpna od 19 hodin rovněž na zámku, kde senioři uvidí hru Velká zebra. Protože na koncert i na divadlo je dohromady jen sto lístků, budeme rádi, když si zájemci zvolí jen jednu variantu, aby se dostalo na více lidí,“ řekl náměstek Kouba.

Dalším zajímavým bodem plným sportovních i relaxačních aktivit pro dříve narozené je táborová škola v přírodě, konaná od 7. do 12. září v rekreačním středisku Domašov. Zájemci o školu v přírodě se mohou stále hlásit u sociálních pracovníků. Pozadu nezůstane ani Muzeum Komenského – ve středu 23. září v 9, 10 a 11 hodin mají milovníci poznávání možnost bezplatně nahlédnout na stálé expozice i muzejní sbírky.

Pro ty, co by rádi vyrazili za hranice města, jsou naplánovány dva městem dotované zájezdy. Ten první, jednodenní, se uskuteční v září. Na ten druhý, dvoudenní s možností přibrat i vnoučata, si zájemci musí počkat do října. „Program a podmínky těchto dvou akcí ještě upřesníme, informace budou jak na webu města, tak u koordinátorky seniorských aktivit,“ podotkla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Na 5. října od 9 hodin pak připadá poslední akce organizovaná magistrátem. Jmenuje se „Seniorský biograf“. Zatím však není známo, jaký film se bude promítat, vybírá se ze tří atraktivních titulů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..