Novotou září prostory charitního střediska ve Šternberku, které prošly nákladnou rekonstrukcí. Slavnostního otevření se v pondělí 4. srpna zúčastnil náměstek hejtmana Dalibor Horák.

„Před pár měsíci jsem měl příležitost na vlastní oči vidět tyto prostory před zahájením oprav. Mohu konstatovat, že proměna je dokonalá – jako bych se posunul v čase o několik desetiletí,“ uvedl náměstek Horák.

Pracovníkům Charity se ve spolupráci s Místní akční skupinou Šternbersko podařilo sloučit dva projekty. Jeden z nich se týkal samotných stavebních úprav budovy, cílem druhého bylo navýšení kapacity sociálního poradenství a sociální rehabilitace pro osoby s mentálním postižením.

„Realizace obou projektů významně přispěla ke zvýšení komfortu pro klienty i zaměstnance,“ dodal Horák.

Charita na rekonstrukci použila sdružené prostředky z více zdrojů. Největší část představovala dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši téměř 2,5 miliónu, Olomoucký kraj přispěl pěti sty a město Šternberk tři sta tisíci korunami. Další finance, přesahující jeden milión korun, vložila Charita do oprav objektu z vlastního rozpočtu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..