Vyhlašovatelé soutěže Vesnice roku zrušili aktuální ročník klání o nejlepší obec v České republice. Neproběhnou tak ani krajská kola. Důvodem je současná situace v souvislosti s nákazou novým typem koronaviru.

„Než přistoupit k nějakému provizoriu, rozhodli jsme se letošní šestadvacátý ročník soutěže zrušit. Upřímně nás toto rozhodnutí mrzí, ale zároveň věříme, že je správné a že příští ročník bude o to úspěšnější,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Olomoucké hejtmanství soutěž dlouhodobě podporuje. Obce, které v minulých letech v krajském kole obsadily první, druhé a třetí místo, se podělily o finanční dar ve výši 600 tisíc korun. Po padesáti tisících pak v rámci speciálního ocenění dostaly ještě další čtyři vesnice.

„Soutěž představuje jedinečnou možnost porovnat se s jinými a zároveň prezentovat výsledky dlouhodobé a mnohdy nelehké práce,“ doplnil náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj Pavel Šoltys.

Rozhodnutím o zrušení soutěže byly zastaveny také veškeré akce, které s letošním ročníkem souvisely – včetně motivačních seminářů. Přihlášky a uhrazené registrační poplatky dostanou obce zpět.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..