Kvůli koronaviru nemohou učit tak, jak byli dosud zvyklí. Současné situaci ale nechtěli jenom přihlížet. Učitelé ze Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci proto začali s výrobou ochranných štítů. Na padesát jich teď prostřednictvím Olomouckého kraje věnovali dětským domovům v regionu.

Na 3D tiskárnách vyrábíme držáky, k nimž následně připevňujeme plexisklo. Tvorba jednoho držáku zabere asi devět hodin – kompletace štítu je pak otázkou pěti minut. Materiál nám pomáhají shánět i financovat rodiče našich studentů a také sponzoři,“ uvedl ředitel Střední průmyslové školy strojnické v Olomouci Karel Neumann.

Ochranné štíty zamíří nejen do dětských domovů, ale i do výchovných ústavů v kraji. Část dostanou také pracovníci pedagogicko-psychologické poradny Olomouckého kraje.

Aktivitu školy mohu jedině pochválit. Je pro mě důkazem toho, že učitelé nepojali současný stav jako předčasné prázdniny a snaží se tímto způsobem pomoci tam, kde je to potřeba. Štíty co nejdříve předáme našim organizacím, které se zabývají výchovou a vzděláváním dětí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Průmyslovka teď vyrobí dalších padesát štítů pro vlastní potřebu. A bude pokračovat dál, má totiž zakázky na zhruba dvě stovky těchto ochranných pomůcek od některých základních škol.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..