Až do konce března mohou lidé hlasovat v anketě o Cenu veřejnosti za výjimečný počin v oblasti kultury za rok 2019. Prostřednictvím odkazu na adrese OLKRAJ.CZ mají na výběr rovnou z deseti nominací. Vítěze pořadatelé oznámí v dubnu.

„Nominace na cenu veřejnosti byly sestaveny tak, aby si mohl vybrat opravdu každý. A při pohledu na jednotlivé aspiranty je jasné, že půjde o vyrovnaný boj a těžký výběr. Sám jsem se ještě nerozhodl, komu hlas pošlu,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

O přízeň fanoušků se ve veřejném hlasování uchází například přerovské divadlo Dostavník, které organizuje již 7 let festival ochotnického divadla Dostavníčko s divadlem. V atraktivním prostředí letní scény mezi hradbami přerovského zámku každý čtvrtek vystupují ochotnické soubory z celé České republiky, ale i ze Slovenska, případně Polska. Diváci mají příležitost zhlédnout každý týden divadelní představení nejúspěšnějších amatérských divadelních souborů. Inscenace jsou vybírány tak, aby oslovily co nejširší divácké spektrum různých věkových kategorií. Návštěvnost bývá tradičně vysoká, představení bývají vyprodaná. V případě špatného počasí je zajištěn náhradní prostor. Po technické stránce na realizaci festivalu spolupracují Kulturní a informační služby města Přerova.

Mezi dalšími nominovanými kulturtními počiny je i hudební skupina Traktor, Věstonické venuše v Olomouci, divadelní představení Holendry nebo například výstava Fotbal to je hra.

Cena veřejnosti je jednou z kategorií Cen Olomouckého kraje. Mezi další patří ocenění za celoživotní přínos v oblasti kultury, výtvarného umění nebo literatury. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 7. dubna v Moravském divadle v Olomouci.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..